lunes, 25 de noviembre de 2019

LES TIC I LA INCLUSIÓ EDUCATIVA.

Bon dia !!!
Avui vinc a explicar un tema que van exposar unes companyes de classe i que ha estat bastant interessant.
Parla de la inclusió eductiva ... i ja sabeu que a mi m'apassiona aquest tema ...
El principal objectiu de l'educació incusiva, és que es valore la diversitat funcional, que s'eliminen les barreres que impedeixen que aquests nens i aquestes nenes tinguen les mateixes oportunitats per aconseguir els aprendiajes.
Els professors i professores, hem de ser capaços d'arribar a tots els nens i les nenes, i hem de tindre els coneixements necessaris per a que tots i totes aprenguen en igualtat de condicions.
Una bona manera d'aconseguir això, és introduint les TIC a l'aula, ja que ajuden a eliminar barreres i a aconseguir un aprenentatge en igualtat de condicions.
A més, té altres beneficis com: Un feedback immediat, augmenta l'entusiasme de l'alumne, millora el rendiment acadèmic, permet major rapidesa per realitzar treballs, i disminueix el sentiment de fracàs.
Així que, hem de tindre en compte que les TIC han de poder ser utilitzades per tots i totes, ja que si existent però no es poden utilitzar, és com si no existissin ...


Bé, després de conèixer la importància d'incorporar aquests instuments per millorar la qualitat educativa, els docents, hem de conèixer també d'algunes barreres d'aquestes noves tecnologies i, a l'hora d'introduir-les en una aula, hem de saber quines són més beneficioses per a alguns alumnes i quines per a altres.

Algunes barreres de les TIC són:
Barreres per a persones amb problemes visuals: Dificultats per llegir la informació de l'ordinador, i textos amb una mida i una lletra que no es poden modificar.
Barreres per a persones amb problemes auditius: Videos no subtitulats, i sons que no poden ser adaptats a les necessitats de l'usuari.
Barreres per a persones amb problemes cognitius: Dificultats per llegir pàgines porco organitzades i amb molt text
Barerres per a persones amb problemes motors: Botons de navegació molt petits i junts entre si, dificultat per utlitzar el ratolí i teclat estàndard.

Per això, per fer front a tot aquest tipus de barreres, és important utilitzar la tecnologia assistida.
Per a mi, és molt important que trenquem totes i cadascuna de les barreres que impedeixen l'aprenentatge dels nens i les nenes. Com futurs/es professors/es hem de saber adaptar-nos a les inividualidades dels més petits, i per a això, hem d'estar dotats/es de coneixements per saber quins recursos i estratègies utilitzar en cada moment.

Jo, sóc una persona compromesa amb la inclusió, desitje que pugui arribar el dia en què no hi haga cap tipus de discriminació i aquestes persones puguen viure amb les mateixes condicions que una persona sense divesidad funcional.
M'ha semblat molt interessant aquest treball, però sobretot, m'ha semblat molt útil, perquè estic convençuda que aquests coneixements, el dia de demà, els podrem utilitzar a l'aula on ens trobem. Oferint als nens i les nenes les eines necessàries per aconseguir un desenvolupament òptim.
#DCADEI7
Resultado de imagen de si aceptamos la diversidad como algo normal no sera necesario hablar de inclusion sino de convivencia

I TU, COM APRENS? WEB 2.0


Bona vesprada !!!
Com esteu? Avui vaig a compartir una practica amb vosaltres que hem fet a classe.
És molt semblant a una que ja vaig publicar fa uns dies, però aquesta vegada, introduint coneixements nous.
Us recordeu de l'entrada que vaig publicar que parlava del meu aprenentatge? Bé, aquesta vegada he fet el mateix, però en lloc d'utilitzar un full i pintures, he utilitzat l'ordinador, i alguna que altra eina 2.0.
Voleu veure com ha quedat el meu dibuix?


És molt semblant a l'anterior dibuix, però aquesta vegada he utilitzat recursos tecnològics, ja que us recordo, que aquesta assignatura tracta de les tecnologies.
M'estalvie el posar els meus aprenentatges, on aprenc, què aprenc i amb qui aprenc, ja que això està explicat en entrades anteriors (i no m'agrada repetir-me)
Així que aprofite per dir que m'ha semblat una pràctica molt divertida de fer, ja que m'entreté i em relaxa estan indagant per internet, i més, quan estic fent alguna cosa relacionada amb mi, que em permet reflexionar, pensar i centrar-me una mica en mi ... 
Vaig sempre amb tantes coses per fer, que sòl dedicar molt poc temps per pensar en mi i, tasques així són les que ens permeten conèixer-nos una mica més, i reflexionar sobre la nostra vida.
Tant de bo, no necessités fer aquestes coses a la Universitat per a dedicar-me una mica de temps, però ara que estic prenent consciència de la importància que té, intentaré dedicar-me una mica més. Estic segura que anirà genial.
Ara només vos recomane a vosaltres (i vos aconselle també) que penseu una mica en vosaltres i vos convide a dur a terme un dibuix com el que he fet jo !!!
Resultado de imagen de RELOJ DIBUJOA què espereu?
#DCADEI7

REFLEXIÓ SOBRE L´OBESITAT


Sabíeu que el dia 12 de novembre, es celebra el dia mundial de l'obesitat?

Resultado de imagen de niño pensando en donut o manzana dibujo
Aquesta malaltia cada vegada és més freqüent al món, i al nostre país.
És curiós com sabent que l'obesitat infantil és un dels problemes de salut més greus del S.XXI, encara no s'actuï com es deuria.
Hem de ser consicientes que quan un nen o nena té obesitat, aquesta malaltia sol perllongar-la a la seua vida adulta i, pot comportar un altre tipus de problemes, com diabetis, hipertensió, etc.
Jo, pense que, una de les causes que pot causar o pot incidir a què es produeixi aquest problema és que, vivim en un món amb presses.
La família sol viure extresada pel treball, per portar els nens/es a l'escola, per fer les feines de casa, ... I, és tant l'estrès, que a l'hora de cuinar, es va a la rapidesa, al senzill però al menys saludable.
Resultado de imagen de comida rapida dibujo
Amb això, no vull jutjar a cap família, ja que estic convençuda que s'actua de la millor manera pasoible, però, si crec que hem de ser conscients que això és molt importat per a una bona salut, i hem de prestar més atenció.
D'altra banda, he de dir que, pense que, els mitjans de comunicació no afavoreixen per eradicar aquest tipus de probema ...
Quantes vegades hem escoltat que es recomana un tipus de galeta per al creixement d'un bebè?
I després, vas al supermercat, mires els ingredients, i el que més preval és el sucre ...
Com poden recomanar un aliment tan alt en sucres, per a un nadó? És clar, sabent que aquesta quantitat de sucre no és necessària per al seu bon creixement ... Crec que en aquest sentit, es juga amb les persones, i volen vendre'ns alguna cosa que, per el meu punt de vista, no és real ...

Tot i així, jo estic convençuda que, a l'aula, es pot treballar per conscienciar de la importància d'una alimentació sauldable.
I, aquí us deixe d'algunes propostes:
• Podem proposar que, cada dia tots els nens/es porten un tipus de fruita que, després, a través d'un esmorzar, es compartirà amb tots els companys i companyes.
Ensenyar a mastegar: Això és més important del que ens imaginem ja que és el primer pas per a una bona digestió i on comencen els hàbits saludables. Per a això és important eliminar tot tipus de distraccions i centrar-se únicament en el menjar.
Per això, es proposa que sigui un moment de tranquil·litat.
Seduir amb colors: Per exemple, la fruita i verdura solen tenir colors molt vistosos, i això pot cridar l'atenció dels més petits.
No premiar amb el menjar: Moltes vegades es premia amb menjar. Quan un nen / a "es porta bé" se li ofereix, per exemple, una galeta.
I llavors,  s´associarà que aquest aliment és bo per al seu dia a dia, perquè se li dóna quan realitza una conducta desitjada.
Fer tallers de cuina: En aquest moment aprofitar per introduir nous ingredients que siguen sans.
Recórrer a recursos digitals: Hi ha quantitat de jocs, per a diferents edats, que permeten conèixer aliments i estilis de vida saludables.
Llibres educatius: Utilitzar alguns llibres que tracten sobre la importància d'una alimenación saludable.

Ara, com a futurs/es docents, ja sabem com enfrentar-nos a aquest problema!!! Endavant!!!
#DCADEI7
Resultado de imagen de stop obesidad

domingo, 24 de noviembre de 2019

LA ROBÒTICA A INFANTIL. POSITIVA O NEGATIVA?


Bon dia!!!
En aquesta classe hem reflexionat sobre la robòtica en l'educació infantil i, ho hem fet a través del següent vídeo.

En primer lloc hem tindre clar què és la robòtica:
"La robòtica és una Ciència o branca de la Tecnologia, que estudia el disseny i construcció de màquines capaces d'exercir tasques realitzades per l'ésser humà o que requereixen d'l'ús de la Intel·ligència."

Jo vos llançe la següent pregunta ¿Creieu beneficiós que s'utilitze la robòtica en aules d'educació infantil?
Al meu semblar, com he dit en anteriors sessions, si veig beneficiós la utilització de les TIC en una aula i, en aquest cas, també de la robòtica, sempre que es combinen les activitats i no sigua la robòtica l'única protagonista.
La veritat és que vivim en una època digital, i els nens i les nenes van a tindre interès per aquestes noves eines, per tant, ho podem utilitzar com un centre d´interès per treballar diferents continguts acadèmics.
Ara bé, al meu entendre, no veuria bé que en una classe s'utilitzés únicament aquests aparells, ja que pense que els nens i les nenes perdrien altres habilitades.
Hem de tenir en compte que, la robòtica en infantil, persegueix els següents objectius:
  • Pensament computacional: és l'entès com un mitjà de resolució de problemes. L'objectiu és que els més petits/es troben una solució als reptes plantejats mitjançant el joc. Dins d'aquest pensament computacional, podem incloure un lògic-matemàtic.
  • Pensament creatiu: a l'plantejar reptes i problemes als nens, fomentem en ells la creativitat i la innovació.
  • Percepció espai: temps o ordre d'accions: en aquestes edats primerenques és important que els nens i nenes vagin adquirint conceptes com a espai-temps. Amb la robòtica en l'etapa infantil es pretén que siguin conscients de certa correlació d'accions. És a dir que, per a realitzar un pas, prèviament abans cal fer una acció.

Resultado de imagen de niños y niñas jugando con robotica
I, com hem pogut observar al vídeo, aquests objectius es compleixen.

Jo la veritat que de l'únic que desconeixia és el pensament computacional, però si és cert que, a través d'aquests jocs, s'aconsegueix aquest tipus de pensament.

Tot i així pense que, tot i que és beneficiós que hi hagi aquests jocs a l'aula, crec que els professors/es han d'estar molt qualificats per a transmetre els aspectes positius als nens i nenes i que no se'ls vagi de les mans creant una dependència a aquests tipus de jocs.
Crec que s'hauria de preparar els docents per utilitzar correctament aquestes eines i, no únicament utilitzar-les per moda.
Jo veig imprescindible que els/les mestres, coneguin en quin moment és més beneficiós utilitzar unes eines o unes altres.

Aquesta sessió ha estat bastant interessant ja que he après conceptes que mai m'havia plantejat, doncs la veritat que mai m'havia parat a pensar si aquestes eines eren útils o no, en una aula d'infantil.
Amb aquestes reflexions, i aprenent aquests coneixements, crec que ens estem ensenyant a ser crítics per saber que utilitzar i com, el dia de demà en una aula.
#DCADEI7
Resultado de imagen de NIÑOS Y NIÑAS RIENDO